Известие

Collapse
No announcement yet.

Счупена кутия филтър => филтър конус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Счупена кутия филтър => филтър конус

Колеги вероятно почти всички са имали ядове в 3-те болта на капака на филтърната кутия. При мен двата са извън строя от доста време. Кърпех, струвах, писна ми... Мисля да взема направо един конус и да го забия там. Ако може и същите тръби да използвам ще е чудно.
    Ако може да ме посъветвате за конкретни модели които са паснали на Вас.
    Ще ми се да е на K&N ама тея наще друсат двойно от цените в ebay и ще ме е яд да ги дам. От Ebay пък shipping-a излиза солен. За нещо по близко от USA, ако има читаво, ще съм благодарен да узная.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
    Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
    Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Поради същата причина, преди време сложих спортен филтър (евтин-около 50лв), но след като ми наду главата, си купих кутия за филтъра 2 ръка и сложих стоков.
    156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Е за това искам да го набия в оригиналната кутия. Няма ли да абсорбира детонациите.

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
        Поради същата причина, преди време сложих спортен филтър (евтин-около 50лв), но след като ми наду главата, си купих кутия за филтъра 2 ръка и сложих стоков.
        В какъв смисъл, шумно ли е?Щото и моята кутия е счупена и лепена със силикон и пак чупена и сега едва се държи, и аз мисля да слпжа спортен, но дали долу където е кутията или горе преди дебитомера?
        Alfa 156
        ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
        sigpic

Comment

Сложи го в кутията. Най-малко прахоляк влиза там както и най-хладен въздух.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
            В какъв смисъл, шумно ли е?Щото и моята кутия е счупена и лепена със силикон и пак чупена и сега едва се държи, и аз мисля да слпжа спортен, но дали долу където е кутията или горе преди дебитомера?
            Еми знаеш, че спортния филтър променя звука към по шумно, над 100км/ч главата ми бумтеше, не се трае, иначе по добре е долу в кутията, а и е по хладно там. Това си беше при мен, не налагам мнение и не знам дали с филтър от 200лв. няма да е по добре с шума в купето. Но определено ми стана по добре като си сложих стоковия, мърка като коте.

п.п виж 21-ви пост на тази тема http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=54747&page=2
            Last edited by danniel; d.m.y г., 11:16.
            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Да, и мен ме притеснява топлия въздух отгоре...явно пак ше се лепи кутията и ше карам със стоковия.
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

Става въпрос за счупени болтове на капака на кутията, откъдето не уплътнява добре. Търся такъв екземпляр с размери на капака на кутията, който ще уплътни отвора и ще смуче само от въздуховода въздух, който не е притоплен от двигател, радиатор..., ще е по влаго, прахо и шумо защитено, но по-малко шукаритетно като отвориш капака . Не ща тунинг, а ремонт.

Може jr, склонен съм дори не марка YED, само да е достатъчно голям и да пасне на отвора. Та ако знаете подходящи модели?

Comment

Ами един хубав филтър струва повече (или в най-добрия случай толкова) от една кутия втора употреба... Не е ли това по-добрия вариант..?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                    Ами един хубав филтър струва повече (или в най-добрия случай толкова) от една кутия втора употреба... Не е ли това по-добрия вариант..?
                    Не мисля че и кутия на старо е добро решение, защото болтовете на капака са слабо място, раждавейка и колегите от бокса на шумахер(сменят филтър за секунди) им съкращават живота допълнително(моя случай).
                    Мисля че мога да свана капака с два колана през цялата кутия.
                    Не исках да я побългарявам ама...
                    Щото трябва да нося в багажника резервна тел, сезал, канап .

Comment

Аз преди 3 години бях пред същата дилема и тогава взех JR конус филтър за около 100 лв. Махнах капака на оригиналния и го сложих в кутията на стария и така вече 70 000 км без никакви проблеми а съм и с ГИ. На празен ход и на ниски обороти въобще не е шумен, но на високи е страхотен звук без да дразни.
                      FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                      LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                      LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                      ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                      LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от INTEGRALE Покажи съобщение
                        Аз преди 3 години бях пред същата дилема и тогава взех JR конус филтър за около 100 лв. Махнах капака на оригиналния и го сложих в кутията на стария и така вече 70 000 км без никакви проблеми а съм и с ГИ. На празен ход и на ниски обороти въобще не е шумен, но на високи е страхотен звук без да дразни.
                        Знаеш ли му номера?

Comment

Първоначално публикувано от ivan_petkov_stz Покажи съобщение
                          Знаеш ли му номера?
                          Нямам представа колега, изхвърлил съм кутията.
                          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
                          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
                          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
                          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
                          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Нещо такова ли е?
                            Click image for larger version

Name:	FR-08502 (1).jpg
Views:	1
Size:	47.9 Килобайта
ID:	2302582

Мисля да поръчам този от хеед 91 -> ТУК. Изкат му 87.84 лв.

Вътрешния му отвор пасва на външния на капака на филтърната кутия. Май размерите са достатъчни.

"
                            Part Number
                            FR-08502
                            Inside diameter mm 85
                            Outside diameter B mm 140
                            Outside diameter A mm 100
                            length mm 152
                            CH 231
                            "

Comment

Точно този е кофти. Фланеца му е гумен и се къса мн. лесно с времето ако не е хванат филтъра здраво и за предната му част. Фланеца е от мека гума и се мандахерца по дупките много. Трябва да бъде захванат здраво за нещо друго.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X